Små fina filéer i ugn med pasta och grön sparris
Varför inte laga kvällens kycklingrätt på grillen? Låt goda smaksättare som citron, vitlök, och paprika göra jobbet i en försluten form ovanpå glöden. Perfekt serverat med pasta och smarrig sparris. Och psst… det funkar förstås att laga i stekpannan också!
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g små fina kycklingfiléer
salt
svartpeppar
2 grillade paprikor
1 dl urkärnade kalamataoliver
2 vitlöksklyftor
rivet skal och saft av 1 citron
1 dl olivolja
1 kruka persilja
4 port spaghetti
500 g färsk grön sparris
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3035 KJ / 725 kCal
Fett35 g
Salt1.99 g
Kolhydrater55 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott! Med lite extra smakhjälp. Jag lade till klyftad rödlök, kött från rostad aubergine, tärnad tomat och lite tryffelsmör.
Jenny
2023-01-07