Minutfilékyckling i ugn med färskpotatissallad

4
0
Minutfilékyckling i ugn med färskpotatissallad

Det piffiga med minutfiléer är som namnet antyder – att det går så fort. Här låter du kycklingen ta en snabb vända på grillen eller i pannan, toppa med godheter och sedan swosh – in i ugnen ett par minuter! Till detta serverar du en fräsch färskpotatissallad med rädisor, kapris och färsk gräslök. Smaklig (och somrig) måltid!

Minutfilékyckling i ugn med färskpotatissallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

800 g små färskpotatisar
4 salladslökar
2 msk kapris
1 msk dijonsenap
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
10 rädisor
1/2 kruka gräslök

Parmesankyckling

150 g parmesan
250 g babyplommontomater
4 minutfiléer av kyckling
salt
svartpeppar
1/2 msk smör
1/2 msk olja

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2345 KJ / 560 kCal
Fett 26 g
Salt 3.64 g
Kolhydrater 30 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden