Minutfilékyckling i ugn med färskpotatissallad
Det piffiga med minutfiléer är som namnet antyder – att det går så fort. Här låter du kycklingen ta en snabb vända på grillen eller i pannan, toppa med godheter och sedan swosh – in i ugnen ett par minuter! Till detta serverar du en fräsch färskpotatissallad med rädisor, kapris och färsk gräslök. Smaklig (och somrig) måltid!
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
800 g små färskpotatisar
4 salladslökar
2 msk kapris
1 msk dijonsenap
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
10 rädisor
1/2 kruka gräslök
Parmesankyckling
150 g parmesan
250 g babyplommontomater
4 minutfiléer av kyckling
salt
svartpeppar
1/2 msk smör
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2345 KJ / 560 kCal
Fett26 g
Salt3.64 g
Kolhydrater30 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer