Minutfilékyckling i ugn med färskpotatissallad

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Minutfilékyckling i ugn med färskpotatissallad

Det piffiga med minutfiléer är som namnet antyder – att det går så fort. Här låter du kycklingen ta en snabb vända på grillen eller i pannan, toppa med godheter och sedan swosh – in i ugnen ett par minuter! Till detta serverar du en fräsch färskpotatissallad med rädisor, kapris och färsk gräslök. Smaklig (och somrig) måltid!

Minutfilékyckling i ugn med färskpotatissallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

800 g små färskpotatisar
4 salladslökar
2 msk kapris
1 msk dijonsenap
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
10 rädisor
1/2 kruka gräslök

Parmesankyckling

150 g parmesan
250 g babyplommontomater
4 minutfiléer av kyckling
salt
svartpeppar
1/2 msk smör
1/2 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2345 KJ / 560 kCal
Fett26 g
Salt3.64 g
Kolhydrater30 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatissallad med tomat och basilika
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Foliebakad röding med krasse- och citronkräm
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Yoghurtmarinerad kyckling med klyftisar
Betyg 3.5 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga