Rostade rotfrukter med salsa verde och vita bönor
Salsa verde är supergott, och sätter verkligen guldkant på vilken rätt som helst. Smakerna från dijonsenap, vitlök, persilja, kapris och vitlök binder ihop de rostade rotfrukterna med bönorna och ärtskotten perfekt. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
200 g rotselleri
2 palsternackor (à ca 140 g)
1 morot
500 g brysselkål
2 msk rapsolja
1 tsk timjan
salt
peppar
1 1/2 rödlök
Salsa verde
1 huvudsallad
1 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
1/2 msk dijonsenap
2 msk kapris
3 msk rapsolja
2 msk vatten
1 pressad vitlöksklyfta
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1/2 förp ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2381 KJ / 569 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var gott men var snarare till 8 portioner och inte fyra! Så mycket mat haha :)
Malou
2022-06-30Bra kombination av smaker. Skulle mixa in lite ruccola i salsan nästa gång. Tyckte den var lite mesigt.
Christian
2021-10-27Fantastiska smaker tillsammans. Väl värt förarbetet. Eftersom vi inte hade huvudsallad hemma, bytte vi den mot bladspenat, jag tror inte det var någon nackdel, tvärtom.
Stefan
2021-10-07