Rostade rotfrukter med salsa verde och vita bönor

16
0 Klimatsmart
Rostade rotfrukter med salsa verde och vita bönor

Salsa verde är supergott, och sätter verkligen guldkant på vilken rätt som helst. Smakerna från dijonsenap, vitlök, persilja, kapris och vitlök binder ihop de rostade rotfrukterna med bönorna och ärtskotten perfekt. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Rostade rotfrukter med salsa verde och vita bönor

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
200 g
rotselleri
2
palsternackor (à ca 140 g)
1
morot
500 g
brysselkål
2 msk
rapsolja
1 tsk
timjan
-
salt
-
peppar
1 1/2
rödlök

Salsa verde

1
huvudsallad
1
förp färsk persilja (à 20 g)
1/2
förp färsk basilika (à 20 g)
1/2 msk
dijonsenap
2 msk
kapris
3 msk
rapsolja
2 msk
vatten
1
pressad vitlöksklyfta
380 g
kokta stora vita böna
1/2
förp ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2381 KJ / 569 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 73 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept