Pasta med bönor och selleri
En färgglad pasta kommer här serverad! Låt bland annat selleri, svarta bönor och silverlök bilda en smakrik röra och som läggs på den färska, fyllda pastan. Toppa sedan rätten med pinjenötter och några rucolablad och middagen är serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020
Ingredienser
4 portioner
1 förp svarta kokta bönor (à ca 380 g)
100 g selleristicks
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 röd peppar
1 silverlök
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 förp färsk pasta mezze luna, spenat/parmesan (à 250 g)
60 g pinjenötter
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2731 KJ / 644 kCal
Fett36 g
Salt1.5 g
Kolhydrater56 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ganska speciell slutligen. Skulle kanske inte bjuda åt gäster men trevlig vardagsmat. En smakblandning.
Jukka
2020-06-14