Kycklingkabanoss med risoniotto
En risoniotto är en snabbare variant av en risotto gjord på risonipasta. Tillsammans med riven ost och kryddor blir den däremot lika smakrik. Här äts den med kycklingkabanoss och tomater som du delar i klyftor. Smakrik måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2022
Ingredienser
4 portioner
Risoniotto
1 gul lök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
4 dl risoni
7 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 förp basilika (á 20 g)
2 msk tomatpesto
1/2 förp riven ost (à 150 g)
salt
peppar
2 förp kycklingkabanoss (à 270 g)
1/2 msk olja
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
00:10:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3266 KJ / 775 kCal
Fett31 g
Salt5 g
Kolhydrater87 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Risoniotton var god men korven passade inte in.
Lisa
2022-10-16Detta blev förvånansvärt gott och gick fort att laga. Jag hade en annan sorts kabanoss, men kommer absolut göra igen. Tyckte dock rätten behövde mer pesto än vad receptet anger.
Emilia
2022-10-02Helt ok, roligt med lite annorlunda och inte bara potatis och ris.
Sara
2022-09-21