Kycklingkabanoss med risoniotto

16
5 Klimatsmart
Kycklingkabanoss med risoniotto

En risoniotto är en snabbare variant av en risotto gjord på risonipasta. Tillsammans med riven ost och kryddor blir den däremot lika smakrik. Här äts den med kycklingkabanoss och tomater som du delar i klyftor. Smakrik måltid önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Kycklingkabanoss med risoniotto

Ingredienser

4 portioner

Risoniotto

1
gul lök
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
4 dl
risoni
7 1/2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1/2
basilika (á 20 g)
1/2
förp riven ost (à 150 g)
-
salt
-
peppar
2
förp kycklingkabanoss (à 270 g)
1/2 msk
olja
1/2
förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Linda

9/10/2020

Jättegod korv! Lite mastigt men gick hem hos familjen

Julia

9/9/2020

Rundade av risotton med grädde och kokade in lite extra. Gott! Föredrar annat än korv till nästa gång. Fläskfilé tex?

Tina

9/7/2020

Det här var inte gott. Risoniotton vad hemsk. Korvarna funkade, men kändes inte som ”riktig korv” pga kycklingkött... ingen i familjen ville äta, så det blev smörgåsar till middag.

Näringsvärde per portion

Energi 2621 KJ / 620 kCal
Fett 26 g
Salt 4 g
Kolhydrater 65 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept