UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingkabanoss med risoniotto

En risoniotto är en snabbare variant av en risotto gjord på risonipasta. Tillsammans med riven ost och kryddor blir den däremot lika smakrik. Här äts den med kycklingkabanoss och tomater som du delar i klyftor. Smakrik måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risoniotto: Skala och hacka löken. Fräs lökhacket i oljan i en kastrull och pressa i vitlöken.
  2. Tillsätt risoni, fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll i vatten och smulad buljongtärning. Låt koka ca 10 minuter på svag värme.
  4. Stek korven runt om i oljan i en stekpanna ca 6 minuter.
  5. Risoniotto: Hacka basilikan. Rör ner basilika och ost i risonin, smaka av med salt och peppar. Blir risoniotton för tjock, späd med lite vatten.
  6. Skär tomaterna i bitar.
  7. Servera risoniotton direkt med korv och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
Risoniotto
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl risoni
  • 7 1/2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 basilika (á 20 g)
  • 1/2 förp riven ost (à 150 g)
  • salt
  • peppar
  • 2 förp kycklingkabanoss (à 270 g)
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2621 kJ / 620 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept