Pastalåda med sojafärs och paprika

6
1 Klimatsmart
Pastalåda med sojafärs och paprika

En krämig pastalåda med massor av smak? Ja tack! Basilikan är det som präglar hela rätten, både i gratängen i form av pastasås, och även färsk basilika, samt i den gröna salladen som serveras bredvid. Ät hur mycket du vill, eller spara lite till lunch dagen efter. Den blir nästan (om möjligt) ännu godare då!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Pastalåda med sojafärs och paprika

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna spirali)
2
gula lökar
1
vitlöksklyfta
300 g
sojafärs
200 g
strimlad grillad paprika
2
ägg
1 dl
vatten
390 g
pastasås basilika
1
förp färsk basilika (à 20 g)
1
huvudsallad eller 1 förp valfri bladsallad (à 65 g)
1 tsk
rapsolja
1 tsk
rödvinsvinäger

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Gör så här

Tips

Oljan som paprikan ligger i går utmärkt att spara och steka i senare. Speciellt gott att steka grönsaker eller fisk i.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Julia

2021-04-13

Smaklöst.

Näringsvärde per portion

Energi 2298 KJ / 546 kCal
Fett 13 g
Salt 1 g
Kolhydrater 73 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept