Pastalåda med sojafärs och paprika

8
1 Klimatsmart
Pastalåda med sojafärs och paprika

En krämig pastalåda med massor av smak? Ja tack! Basilikan är det som präglar hela rätten, både i gratängen i form av pastasås, och även färsk basilika, samt i den gröna salladen som serveras bredvid. Ät hur mycket du vill, eller spara lite till lunch dagen efter. Den blir nästan (om möjligt) ännu godare då!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Pastalåda med sojafärs och paprika

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna spirali)
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
300 g sojafärs
1 förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
2 ägg
1 dl vatten
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1 huvudsallad eller 1 förp valfri bladsallad (à 65 g)
1 tsk rapsolja
1 tsk rödvinsvinäger

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Gör så här

Tips

Oljan som paprikan ligger i går utmärkt att spara och steka i senare. Speciellt gott att steka grönsaker eller fisk i.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Julia

2021-04-13

Smaklöst.

Näringsvärde per portion

Energi 2298 KJ / 546 kCal
Fett 13 g
Salt 1 g
Kolhydrater 73 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden