Pastalåda med sojafärs och paprika
En krämig pastalåda med massor av smak? Ja tack! Basilikan är det som präglar hela rätten, både i gratängen i form av pastasås, och även färsk basilika, samt i den gröna salladen som serveras bredvid. Ät hur mycket du vill, eller spara lite till lunch dagen efter. Den blir nästan (om möjligt) ännu godare då!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna spirali)
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
300 g sojafärs
1 förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
2 ägg
1 dl vatten
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1 huvudsallad eller 1 förp valfri bladsallad (à 65 g)
1 tsk rapsolja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2298 KJ / 546 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater73 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Smaklöst.
Julia
2021-04-13