Kryddiga kycklinglår med avokadoröra

7
2 Klimatsmart
Kryddiga kycklinglår med avokadoröra

Kryddiga kycklinglår som först får brynas för lite yta, för att sedan gå klart i ugnen blir underbart möra. Här kryddas de med en taco-kryddmix och äts tillsammans med rostad potatis samt en krämig avokadoröra. Och inte att glömma, en fräsch sallad gjord på tomat, sallad och majs.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Kryddiga kycklinglår med avokadoröra

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
1/2 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar
8
kycklinglår med ben
1 tsk
olja
2 tsk
chicken taco kryddmix
2
avokador
1 tsk
sambal oelek
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1
förp majskorn (à 150 g)
1
huvudsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Inger

2021-02-02

Spännande recept, skall prova men undrar om rättika går att använda istället för potatis? Detta för att jag är försiktig med kolhydrater och stärkelse då jag är diabetiker!

Fredrik

2020-11-18

Vi gjorde en egen kryddblandning som blev väldigt god.

Näringsvärde per portion

Energi 2734 KJ / 654 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept