UNDER 45 MIN | Medel

Kryddiga kycklinglår med avokadoröra

Kryddiga kycklinglår som först får brynas för lite yta, för att sedan gå klart i ugnen blir underbart möra. Här kryddas de med en taco-kryddmix och äts tillsammans med rostad potatis samt en krämig avokadoröra. Och inte att glömma, en fräsch sallad gjord på tomat, sallad och majs.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 31, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skär potatisen i bitar och blanda med oljan. Krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i en långpanna mitt i ugnen först ca 10 minuter.
  3. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Lägg kycklingen på långpannan tillsammans med potatisen och strö kryddmixen över kycklingen. Sätt in mitt i ugnen och rosta ytterligare ca 20 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 82˚C inne vid benet.
  4. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mosa avokadoköttet och smaka av med sambal oelek och salt.
  5. Skär hälften av tomaterna i små tärningar och blanda i avokadoröran. Skär resten av tomaterna i större bitar. Låt majsen rinna av.
  6. Skär salladen i bitar.
  7. Servera kycklingen med potatis, avokadoröra, tomater, majs och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g delikatesspotatis
  • 1/2 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 8 kycklinglår med ben
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk chicken taco kryddmix
  • 2 avokador
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 ask plommontomater
  • 150 g majskorn
  • 1 huvudsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2734 kJ / 654 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept