Kryddiga kycklinglår med avokadoröra
Kryddiga kycklinglår som först får brynas för lite yta, för att sedan gå klart i ugnen blir underbart möra. Här kryddas de med en taco-kryddmix och äts tillsammans med rostad potatis samt en krämig avokadoröra. Och inte att glömma, en fräsch sallad gjord på tomat, sallad och majs.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
1/2 msk rapsolja
salt
peppar
8 kycklinglår med ben
1 tsk olja
2 tsk chicken taco kryddmix
2 avokador
1 tsk sambal oelek
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2734 KJ / 654 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott
Liselotte
2023-07-03Goda smaker!
Anna
2022-01-19Spännande recept, skall prova men undrar om rättika går att använda istället för potatis? Detta för att jag är försiktig med kolhydrater och stärkelse då jag är diabetiker!
Inger
2021-02-02