Kyckling med rotfruktspytt och senapsgrädde
En otroligt lätt och god rätt står på kvällens meny. Stekt kyckling ihop med en smakrik rotfruktspytt serveras och äts med en härlig grädde som smaksatts med dijonsenap. Servera med fräsch hjärtsallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021
Ingredienser
4 portioner
Rotfruktspytt
2 bakpotatisar
1 gul lök
1 förp vegetarisk pytt (à 500 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
Senapsgrädde
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1/2 tsk strösocker
600 g snabbfilé av kyckling
1/2 msk olja
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2449 KJ / 585 kCal
Fett31 g
Salt1.3 g
Kolhydrater34 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Varför vispa grädde när det finns gräddfil, yoghurt el creme fraiche? Svårt att få alla rotsaker mjuka.
Eva
2021-03-02