Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vegopytt med ägg

En vegopytt med stekt ägg svänger du ihop med hjälp av vegetarisk pytt samt bakpotatis. Tärna bakpotatisen och stek tillsammans med pytten, addera gärna gräslök på slutet. Servera med stekt ägg, cottage cheese och en krispig gårdssallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 150°C.
  2. Skala och skär potatisen i tärningar i samma storlek som pytten.
  3. Stek potatis och pytt i omgångar i olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Varmhåll pytten i ugnen.
  4. Stek äggen i oljan.
  5. Skär gräslöken och vänd ner i pytten.
  6. Servera pytten med ägg, cottage cheese och sallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.

Tips

Blanda cottage cheese med lite senap eller servera senapen vid sidan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bakpotatis
  • 2 förp vegetarisk pytt (à 500 g)
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 8 ägg
  • 1 msk olja
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Till servering
  • 500 g cottage cheese
  • 125 g sallad (gärna gårdsallad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2120 kJ / 517 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept