Vegopytt med ägg
En vegopytt med stekt ägg svänger du ihop med hjälp av vegetarisk pytt samt bakpotatis. Tärna bakpotatisen och stek tillsammans med pytten, addera gärna gräslök på slutet. Servera med stekt ägg, cottage cheese och en krispig gårdssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018
Ingredienser
4 portioner
1 bakpotatis
2 förp vegetarisk pytt (à 500 g)
1 msk olivolja
salt
peppar
8 ägg
1 msk olja
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Till servering
500 g cottage cheese
125 g sallad (gärna gårdsallad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2120 KJ / 517 kCal
Fett24 g
Salt3.25 g
Kolhydrater35 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer