Vegopytt med ägg

2
0
Vegopytt med ägg

En vegopytt med stekt ägg svänger du ihop med hjälp av vegetarisk pytt samt bakpotatis. Tärna bakpotatisen och stek tillsammans med pytten, addera gärna gräslök på slutet. Servera med stekt ägg, cottage cheese och en krispig gårdssallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Vegopytt med ägg

Ingredienser

4 portioner
1
bakpotatis
2
förp vegetarisk pytt (à 500 g)
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
8
ägg
1 msk
olja
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

Till servering

500 g
cottage cheese
125 g
sallad (gärna gårdsallad)

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Blanda cottage cheese med lite senap eller servera senapen vid sidan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2120 KJ / 517 kCal
Fett 24 g
Salt 3.25 g
Kolhydrater 35 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept