Potatissallad passar till det mesta, men här har vi tänkt oss den till prinskorv. Smaken från basilikan och rotfruktspytten fylld med gul morot, kålrabbi, röd lök och morot gör sig bra till kött med lite enklare smak.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god passar utmärkt till rostbiff. Men öka mängden créme fraîche eller gräddfil.
Susanna
2019-04-21Hjälp! Kan man inte ugnsbaka alla grönsakerna på en gång istället för att koka potatisen separat
Christina
2019-04-17Hej Christina! Man kan men det blir inte samma sak. Bara du vet om det så... Smaken blir annorlunda, ugnsbakad potatis är annorlunda i konsistens och smak än vanlig kokt. Tiden måste anpassas så att potatisen blir klar. Förmodligen behöver potatisen gå i ugnen ensamt 10-15 minuter (beroende på storlek) innan man har på rotfrukterna och kör klart allt i ugnen. Hör gärna av dig om du gör detta och se hur det blir. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-18Mycket god smak på salladen men den var alldeles för torr. Jag ökade med 1 dl crème fraiche + 1 dl gräddfil.
Ulla
2017-04-18