Påskig potatissallad

59
4
Påskig potatissallad

Potatissallad passar till det mesta, men här har vi tänkt oss den till prinskorv. Smaken från basilikan och rotfruktspytten fylld med gul morot, kålrabbi, röd lök och morot gör sig bra till kött med lite enklare smak.

Skriv ut
Påskig potatissallad

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g
små potatisar (gärna kulpotatis)
500 g
vegetarisk grönhydrat pytt (gul- och orange morot, kålrabbi och rödlök)
1 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1
citron
1
kruka basilika
1 msk
dijonsenap
2 dl
crème fraiche
65 g
babyspenat

Till servering

prinskorv

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Susanna

2019-04-21

Mycket god passar utmärkt till rostbiff. Men öka mängden créme fraîche eller gräddfil.

Christina

2019-04-17

Hjälp! Kan man inte ugnsbaka alla grönsakerna på en gång istället för att koka potatisen separat

Redaktionen ICAse

2019-04-18

Hej Christina! Man kan men det blir inte samma sak. Bara du vet om det så... Smaken blir annorlunda, ugnsbakad potatis är annorlunda i konsistens och smak än vanlig kokt. Tiden måste anpassas så att potatisen blir klar. Förmodligen behöver potatisen gå i ugnen ensamt 10-15 minuter (beroende på storlek) innan man har på rotfrukterna och kör klart allt i ugnen. Hör gärna av dig om du gör detta och se hur det blir. Hälsningar Michelle

Ulla

2017-04-18

Mycket god smak på salladen men den var alldeles för torr. Jag ökade med 1 dl crème fraiche + 1 dl gräddfil.

Näringsvärde per portion

Energi 1220 KJ / 292 kCal
Fett 21 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 18 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept