Påskig potatissallad

Betyg 2.7 av 5.
59 personer har röstat
4
Påskig potatissallad

Potatissallad passar till det mesta, men här har vi tänkt oss den till prinskorv. Smaken från basilikan och rotfruktspytten fylld med gul morot, kålrabbi, röd lök och morot gör sig bra till kött med lite enklare smak.

Påskig potatissallad

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g små potatisar (gärna kulpotatis)
500 g vegetarisk grönhydrat pytt (gul- och orange morot, kålrabbi och rödlök)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 citron
1 kruka basilika
1 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
65 g babyspenat

Till servering

prinskorv

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
59 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god passar utmärkt till rostbiff. Men öka mängden créme fraîche eller gräddfil.

Susanna

2019-04-21

Hjälp! Kan man inte ugnsbaka alla grönsakerna på en gång istället för att koka potatisen separat

Christina

2019-04-17

Hej Christina! Man kan men det blir inte samma sak. Bara du vet om det så... Smaken blir annorlunda, ugnsbakad potatis är annorlunda i konsistens och smak än vanlig kokt. Tiden måste anpassas så att potatisen blir klar. Förmodligen behöver potatisen gå i ugnen ensamt 10-15 minuter (beroende på storlek) innan man har på rotfrukterna och kör klart allt i ugnen. Hör gärna av dig om du gör detta och se hur det blir. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-04-18

Mycket god smak på salladen men den var alldeles för torr. Jag ökade med 1 dl crème fraiche + 1 dl gräddfil.

Ulla

2017-04-18

Näringsvärde per bufféportion

Energi1220 KJ / 292 kCal
Fett21 g
Salt1.5 g
Kolhydrater18 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Vegopytt med minichorizo och bakade tomater
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt halloumi med grynsallad och myntafil
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toad in a hole (muffins)
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Prinskorv med stuvade makaroner och spenat
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris
Betyg 3.4 av 5.
100 personer har röstat
Under 45 min att tillaga