Timjanstekt kyckling med brysselkål och senapssås

1
0
Timjanstekt kyckling med brysselkål och senapssås

Låt oss fresta med ugnsrostade brysselkål med smak av apelsinjuice, samt en senapssås, ja, och självklart lite mört kycklingkött till det. Vad annars?

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021

Timjanstekt kyckling med brysselkål och senapssås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Brysselkål

500 g brysselkål
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 apelsin
1/2 dl pumpakärnor

Senapssås

2 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
1 kycklingbuljongtärning
1 msk dijonsenap

Kyckling

1/2 kruka timjan
4 snabbfiléer av kyckling (à 150 g)
1/2 msk smör
1 vitlöksklyfta

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen och senapen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Ringla lite honung över brysselkål i slutet av rostningen för en sötare smak.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2540 KJ / 606 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept