Timjanstekt kyckling med brysselkål och senapssås
Låt oss fresta med ugnsrostad brysselkål med smak av apelsinjuice, samt en senapssås, ja, och självklart lite mört kycklingkött till det. Vad annars?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Brysselkål
500 g brysselkål
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 apelsin
1/2 dl pumpakärnor
Senapssås
2 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
1 kycklingbuljongtärning
1 msk dijonsenap
Kyckling
1/2 kruka timjan
4 snabbfiléer av kyckling (à 150 g)
1/2 msk smör
1 vitlöksklyfta
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen och senapen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Ringla lite honung över brysselkålen i slutet av rostningen för en sötare smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2540 KJ / 606 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer