Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med rostade rotfrukter och vitlöksfil

Kyckling i ugn är en oslagbar favorit som ofta uppskattas av både stora och små. Här fylls kycklingfiléer med basilikablad och parmesanflarn, en fest för smaklökarna. Serveras med rostade palsternackor, potatis och rödlök. Gräddfil smaksatt med pressad vitlök blir gott till kycklingen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skala och skiva palsternackor, potatis och rödlök.
  3. Blanda rotfrukterna med hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg på den förvärmda plåten och rosta i ugnen ca 25 minuter.
  4. Snitta kycklingfiléerna och fyll dem med basilikablad och parmesanflarn. Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  5. Lägg kyckling bredvid grönsakerna på plåten och sätt in i ugnen när det återstår ca 10 minuter av rotfrukternas tid. Eller låt kycklingen stå tills innertemperaturen är 72°C.
  6. Smaksätt gräddfilen med pressad vitlök, salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med de rostade rotfrukterna och vitlöksfilen.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 palsternackor
  • 600 g potatis
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 ask parmesanflarn (à 95 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2189 kJ / 524 kCal