Kyckling med rostade rotfrukter och vitlöksfil

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
2
Kyckling med rostade rotfrukter och vitlöksfil

Kyckling i ugn är en oslagbar favorit som ofta uppskattas av både stora och små. Här fylls kycklingfiléer med basilikablad och parmesanflarn, en fest för smaklökarna. Serveras med rostade palsternackor, potatis och rödlök. Gräddfil smaksatt med pressad vitlök blir gott till kycklingen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Kyckling med rostade rotfrukter och vitlöksfil

Ingredienser

4 portioner
2   palsternackor
600 g  potatis
1   rödlök
2 msk  olivolja
salt och peppar
4   kycklingfiléer
1/2   kruka basilika
1/2   ask parmesanflarn (à 95 g)
1 1/2 dl  gräddfil
2   vitlöksklyftor

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Håller med! Och Supergott :-)

Sandra

2013-11-12

Gott och enkelt. Gott att blanda rödlök och palsternackor med klyftpotatisen. Det lär vi göra flera gånger. Mums!

Susanne

2013-11-10

Näringsvärde per portion

Energi2189 KJ / 524 kCal
Fett20.7 g
Kolhydrater40.5 g
Protein39.7 g

Testa liknande recept

Kycklingklubbor med parmesanrostade palsternackor
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kotlett med rostade palsternackor och paprikadip
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksrostade rotfrukter och korv
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad fläskkarré och grönsaker med senapskräm
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Apelsinstekta rotfrukter med kyckling
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persiljemarinerad kyckling med parmesansås
Betyg 4.4 av 5.
83 personer har röstat
Under 60 min att tillaga