Vitlöksrostade rotfrukter och korv
Vitlöksrostade rotfrukter med korv är en simpel och god rätt. Rotfrukterna blandas med olja och vitlök innan de steks gyllenbruna i ugnen. Den tillhörande såsen blandas av gräddfil, chilisås och senap. Strö hackad persilja över rotfrukterna och servera med stekt korv och kall sås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
4 portioner
Rostade rotfrukter
3 morötter
2 palsternackor
900 g fast potatis
1/2 msk olja
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
Sås
1 1/2 dl gräddfil
2 msk chilisås eller ketchup
1 msk senap
Korv
2 förp korv timjan/salladslök (à 300 g)
1/2 msk olivolja
Till servering
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2237 KJ / 536 kCal
Fett21 g
Salt3.25 g
Kolhydrater58 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag var först skeptisk till såsen men prövade med crème fraîche istället för gräddfil (det var vad som fanns hemma) och tog fransk senap utan att snåla, så att senapen nästan tog över. Såsen blev jättegod!
Daniel
2021-04-25Enkelt och gott, men såsen var ingen höjdare.
Felicia
2020-06-24