Apelsinstekta rotfrukter med kyckling
Att kombinera apelsinstekta rotfrukter tillsammans med kycklingen är ett vinnande koncept som går hem hos de flesta i familjen. Medan kyckling och rotfrukter steks färdigt i ugnen har du gott om tid att förbereda såsen gjord på bland annat persilja och chilisås. Låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014
Ingredienser
Dressing
Kyckling
Rotfrukter
Sås
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gjorde som de andra kommentarerna sade och använde mer citronsaft och soja i dressingen, väldigt god! Tyvärr så tog inte kycklingen smak av den och blev rätt torr och tråkig. Men rotfrukterna körde hårt istället! Använde dijonsenap i såsen, blev lite för stark smak då.
Freja
2021-05-24super god matt men jag har blandat apelsin och lime saft för mer smak och har kryddat med lite timjan också Alla i familjen tycker om receptet <3
Sonia
2017-02-27Helt ok. Dock känt vi inte riktigt den syrliga apelsinsmaken.. Kanske bättre att dubbla mängden apelsin eller ev. använda någon mer citrusfrukt, t.ex. lime (?).
Gustaf
2015-03-20