Apelsinstekta rotfrukter med kyckling
Att kombinera apelsinstekta rotfrukter tillsammans med kycklingen är ett vinnande koncept som går hem hos de flesta i familjen. Medan kyckling och rotfrukter steks färdigt i ugnen har du gott om tid att förbereda såsen gjord på bland annat persilja och chilisås. Låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014
Ingredienser
4 portioner
Dressing
apelsinsaft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 2 msk apelsinsaft)
1 msk olja
2 tsk kinesisk soja
2 msk honung
Kyckling
4 kycklingklubbor
1 msk olja
salt
peppar
Rotfrukter
3 morötter
2 palsternackor
2 rödlökar
400 g potatis
1 msk olja
Sås
1/2 kruka persilja
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 msk senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2583 KJ / 618 kCal
Fett32 g
Salt1.61 g
Kolhydrater49 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gjorde som de andra kommentarerna sade och använde mer citronsaft och soja i dressingen, väldigt god! Tyvärr så tog inte kycklingen smak av den och blev rätt torr och tråkig. Men rotfrukterna körde hårt istället! Använde dijonsenap i såsen, blev lite för stark smak då.
Freja
2021-05-24super god matt men jag har blandat apelsin och lime saft för mer smak och har kryddat med lite timjan också Alla i familjen tycker om receptet <3
Sonia
2017-02-27Helt ok. Dock känt vi inte riktigt den syrliga apelsinsmaken.. Kanske bättre att dubbla mängden apelsin eller ev. använda någon mer citrusfrukt, t.ex. lime (?).
Gustaf
2015-03-20