Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Persiljemarinerad kyckling med parmesansås

Persiljemarinerad kyckling med parmesansås är en urläcker rätt som passar perfekt till festen (eller den mysiga hemmakvällen). De möra kycklingfiléerna och mumsiga rotfrukterna steks i ugn, vilket ger dig tid att blanda ihop den smakrika persiljemarinaden och den krämiga, lena parmesansåsen. Fantastiskt gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skala palsternackorna. Dela dem och potatisen i klyftor och vänd runt i hälften av oljan, salta och peppra. Häll dem på den förvärmda plåten och stek ca 25 minuter.
  3. Bryn kycklingen i resten av oljan. Lägg kycklingfi léerna på rotfrukterna när de varit i ugnen ca 10 minuter. Fortsätt att steka ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.
  4. Persiljemarinad: Skölj och riv skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka persiljan. Blanda allt med sambal oelek och olivolja.
  5. Parmesansås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i oljan. Häll på buljongen och grädden och låt koka ca 5 minuter. Red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten. Mixa i parmesanen och smaka av med salt och peppar
  6. Skär kycklingen i skivor och blanda med marinaden. Blanda spenaten med rotfrukterna.
  7. Servera kycklingen tillsammans med rotfrukterna och såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 palsternackor
  • 600 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 65 g babyspenat
Persiljemarinad
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olivolja
Parmesansås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2223 kJ / 533 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer