Persiljemarinerad kyckling med parmesansås
Persiljemarinerad kyckling med parmesansås är en urläcker rätt som passar perfekt till festen (eller den mysiga hemmakvällen). De möra kycklingfiléerna och mumsiga rotfrukterna steks i ugn, vilket ger dig tid att blanda ihop den smakrika persiljemarinaden och den krämiga, lena parmesansåsen. Fantastiskt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013
Ingredienser
4 portioner
2 palsternackor
600 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
4 kycklingfiléer
65 g babyspenat
Persiljemarinad
1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
Parmesansås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2223 KJ / 533 kCal
Fett23.3 g
Kolhydrater37.7 g
Protein38.9 g
Kommentarer
Detta vill jag gärna testa, men undrar vad parmesanflarn är och var jag kan hitta det. Catarina
Catarina
2024-10-28Hej Catarina! Parmesanflarn är färdig hyvlade bitar av parmesanost som går att köpa i en burk. Det går såklart bra att hyvla vanlig parmesan i stället. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-29Jättegott! Definitiv något vi kommer att laga igen både till vardags men även någonting att bjuda på.
Frida
2023-12-31Bra tilltaget recept! Jättegoda smaker tillsammans
Elisabeth
2023-09-12