Persiljemarinerad kyckling med parmesansås
Persiljemarinerad kyckling med parmesansås är en urläcker rätt som passar perfekt till festen (eller den mysiga hemmakvällen). De möra kycklingfiléerna och mumsiga rotfrukterna steks i ugn, vilket ger dig tid att blanda ihop den smakrika persiljemarinaden och den krämiga, lena parmesansåsen. Fantastiskt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013
Ingredienser
4 portioner
2 palsternackor
600 g potatis
1 msk olja
salt och peppar
4 kycklingfiléer
65 g babyspenat
Persiljemarinad
1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
Parmesansås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2223 KJ / 533 kCal
Fett23.3 g
Kolhydrater37.7 g
Protein38.9 g
Kommentarer
Jättegott! Definitiv något vi kommer att laga igen både till vardags men även någonting att bjuda på.
Frida
2023-12-31Bra tilltaget recept! Jättegoda smaker tillsammans
Elisabeth
2023-09-12Går det att lägga den färdiga kycklingen i marinaden och servera dagen efter?
Carina
2023-05-31Hej Carina! Vi rekommenderar att göra rätten samma dag som du ska servera den. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-01