Persiljemarinerad kyckling med parmesansås

73
14
Persiljemarinerad kyckling med parmesansås

Persiljemarinerad kyckling med parmesansås är en urläcker rätt som passar perfekt till festen (eller den mysiga hemmakvällen). De möra kycklingfiléerna och mumsiga rotfrukterna steks i ugn, vilket ger dig tid att blanda ihop den smakrika persiljemarinaden och den krämiga, lena parmesansåsen. Fantastiskt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013

Persiljemarinerad kyckling med parmesansås

Ingredienser

4 portioner
2 palsternackor
600 g potatis
1 msk olja
salt och peppar
4 kycklingfiléer
65 g babyspenat

Persiljemarinad

1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja

Parmesansås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentarer

Mikaela

2021-10-10

Så enkelt & gott succé hemma hos oss!

Erika

2021-07-18

Supergott! Tog morötter istället för palsternacka, funkade bra.

Anne-marie

2020-11-06

Jättegod rätt med spännande smaker. Vi råkade förmarinera kycklingen som vi skivade före ugnsstekningen, men det blev jättegott ändå!

Näringsvärde per portion

Energi 2223 KJ / 533 kCal
Fett 23.3 g
Kolhydrater 37.7 g
Protein 38.9 g
Läs mer om näringsvärden