Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rotfruktspaj

Rotfruktspaj är en smakrik, vacker och nyttig paj. Pajens frästa rotfrukter och krämiga äggstanning ger detta recept på vegetarisk paj en utsökt smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajskal: Hacka samman matfett, mjöl och vatten till en pajdeg, gärna i matberedare. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Tryck eller kavla ut degen och klä 1 långpanna eller 2 pajformar (för 8 port). Förgrädda pajskalet i 225°C, ca 10 min.
  2. Fyllning: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala morötter, palsternackor och rotselleri. Riv rotfrukterna grovt, gärna på matberedarens grova skiva. Fräs purjo och rotfrukter i oljan i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Fördela rotfruktsfräset i pajskalen och häll äggstanningen över. Strö på osten. Grädda pajen i 200°C, ca 30 min.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajskal
  • 200 g smör eller margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 dl vatten
Fyllning
  • 1 purjolök
  • 2 1/2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 300 g rotselleri
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 6 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 3 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan