Husets snabba kålsoppa

Betyg 2.6 av 5.
31 personer har röstat
6
Husets snabba kålsoppa

Husets snabba kålsoppa är en mjuk och rund soppa av morötter, vitkål, palsternackor och rotselleri. Kålsoppan tillagas på ungefär 45 minuter och serveras het med persilja på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Husets snabba kålsoppa

Ingredienser

4 portioner
500 - 750 g  vitkål (eller savoykål)
2   morötter
2   palsternackor
1   stor klyfta rotselleri
1 1/2 l  oxbuljong från tärning
1 krm  timjan
4   svartpepparkorn
hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Tyckte den var jättegod men tog bort palsternacka och saltade lite extra och tog vitpeppar och tärnad falukorv det blev h´jättegott

Mona

2017-09-01

Hej Monica, roligt att du tyckte om soppan. Du har helt rätt det ska vara 1,5 l buljong i receptet. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till att utveckla soppan vidare med nya smaker. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2017-04-27

Alla tyckte soppan var god, För att göra soppan mindre tråkig kan skära grönsakerna i stavar eller skiva, morötterna och kvistpersiljan ger lite färg, vidare tog jag bort timjan och bytte en palsternacka mot en persiljerot. Lade till 1 liter buljong så 1,5 l är nog det som behövs. Jag undrar om det är felskrivet i receptet en halv liter buljong till allt detta blir ju inte en soppa, rätta mej om jag har fel-

Monica

2017-04-25

Testa liknande recept

Älggryta med rötter
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillkokt kyckling med rotfrukter
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Säsongens syrade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgstek med murklor
Betyg 2.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig kålsallad med äpple
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalops med smak av balkan
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga