Husets snabba kålsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Husets snabba kålsoppa

Husets snabba kålsoppa är en mjuk och rund soppa av morötter, vitkål, palsternackor och rotselleri. Kålsoppan tillagas på ungefär 45 minuter och serveras het med persilja på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala grönsakerna. Strimla kålen och skär rotsakerna i små bitar. Koka upp buljongen, lägg i grönsakerna och koka upp på nytt.
  2. Skumma ytan och tillsätt sedan timjan och pepparkorn. Koka sakta tills grönsakerna känns lagom mjuka, ca 20 minuter.
  3. Servera soppan het med persilja över. Starka små korvar eller hemlagade frikadeller kan koka med en kort stund på slutet om man vill ha soppan mer mättande.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g vitkål (eller savoykål)
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 stor klyfta rotselleri
  • 1 1/2 l oxbuljong från tärning
  • 1 krm timjan
  • 4 svartpepparkorn
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan