Gratäng med palsternacka och potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gratäng med palsternacka och potatis

Det här receptet på gratäng med palsternacka och potatis har mycket söta, angenäma smaker och grädde gör den extra krämig och fyllig. Gratängen är god att servera tillsammans med kyckling eller kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala rotsaker och potatis och skär i tunna skivor. Skär purjolöken i fina strimlor.
  3. Smörj en ugnssäker form och varva rotsakerna med purjolöken och örtsalt i formen.
  4. Häll över grädden och mjölken och strö över riven ost. Grädda i ca 1 timme, tills rotsakerna är mjuka.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg palsternacka
  • 200 g rotselleri
  • 1/2 kg potatis
  • 2 purjolökar
  • 2 tsk örtsalt
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan