Kyckling med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

14
0
Kyckling med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

Möra kycklingfiléer serveras med ugnsrostade svartrötter, palsternackor och potatis. Den magiskt goda äppelgräddsåsen som görs på lök, äpple, rosmarin och grädde får smaklökarna att jubla!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Kyckling med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

Ingredienser

4 portioner
375 g svartrötter
500 g palsternackor
450 g potatis (gärna delikatess)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja

Sås

1 gul lök
1 rött äpple
1/2 msk olja
1 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 dl vispgrädde
1 tsk rosmarin

Kyckling

ca 600 g kycklingfilé
1/2 msk olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2855 KJ / 684 kCal
Fett 30 g
Salt 2.37 g
Kolhydrater 56 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden