Kyckling med rostade rotfrukter och äppelgräddsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

Möra kycklingfiléer serveras med ugnsrostade svartrötter, palsternackor och potatis. Den magiskt goda äppelgräddsåsen som görs på lök, äpple, rosmarin och grädde får smaklökarna att jubla!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Rotfrukter: Skala och skär svartrötterna i ca 10 cm långa bitar och lägg dem i kallt vatten direkt för att de inte ska bli bruna. Tvätta palsternackorna och skär dem och potatisen i klyftor.
  3. Blanda svartrötter, palsternackor och potatis med olivoljan och häll ut på den varma plåten. Salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Hacka persiljan och strö den över rotfrukterna vid servering.
  5. Sås: Skala och hacka lök och äpple. Fräs det i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och rosmarin och koka ca 10 minuter. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  6. Kyckling: Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg dem på plåten med rotfrukterna och stek tills innertemperaturen är 72°C, 5-10 minuter.
  7. Servera kycklingen med rostade rotfrukter och sås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 375 g svartrötter
  • 500 g palsternackor
  • 450 g potatis (gärna delikatess)
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 kruka persilja
Sås
  • 1 gul lök
  • 1 rött äpple
  • 1/2 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk rosmarin
Kyckling
  • ca 600 g kycklingfilé
  • 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2855 kJ / 684 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept