Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås
De ugnsrostade svartrötterna, potatisarna och palsternackorna passar perfekt tillsammans med rostbiffen. Servera allt på en spegel av den ljuvliga äppelgräddsåsen smaksatt med buljong och timjan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
375 g svartrötter
ca 500 g palsternackor
450 g potatis (gärna cecile)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja
Sås
1 gul lök
1 rött äpple
1/2 msk olja
1 1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 tsk timjan
Rostbiff
ca 600 g rostbiff
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2982 KJ / 713 kCal
Fett32.7 g
Salt2.37 g
Kolhydrater56 g
Protein41.1 g
Kommentar
Såsen blev för söt för min smak, annars gott.
Karin
2020-02-18