Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
1
Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

De ugnsrostade svartrötterna, potatisarna och palsternackorna passar perfekt tillsammans med rostbiffen. Servera allt på en spegel av den ljuvliga äppelgräddsåsen smaksatt med buljong och timjan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017

Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

375 g svartrötter
ca 500 g palsternackor
450 g potatis (gärna cecile)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja

Sås

1 gul lök
1 rött äpple
1/2 msk olja
1 1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 tsk timjan

Rostbiff

ca 600 g rostbiff
1/2 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Såsen blev för söt för min smak, annars gott.

Karin

2020-02-18

Näringsvärde per portion

Energi2982 KJ / 713 kCal
Fett32.7 g
Salt2.37 g
Kolhydrater56 g
Protein41.1 g

Testa liknande recept

Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med potatissallad
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbifftandoori med dill- och morotsraita
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbiff
Betyg 4.3 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostbiffsallad
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga