Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

10
1
Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

De ugnsrostade svartrötterna, potatisarna och palsternackorna passar perfekt tillsammans med rostbiffen. Servera allt på en spegel av den ljuvliga äppelgräddsåsen smaksatt med buljong och timjan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017

Rostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

375 g
svartrötter
ca 500 g
palsternackor
450 g
potatis (gärna cecile)
1 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar
1/2
kruka persilja

Sås

1
gul lök
1
rött äpple
1/2 msk
olja
1 1/2 dl
vatten
1/2
kycklingbuljongtärning
2 dl
vispgrädde
1 tsk
timjan

Rostbiff

ca 600 g
rostbiff
1/2 msk
olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Karin

2/18/2020

Såsen blev för söt för min smak, annars gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2982 KJ / 713 kCal
Fett 32.7 g
Salt 2.37 g
Kolhydrater 56 g
Protein 41.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept