Kyckling med rostad sötpotatis
Den ungrostade sötpotatisen får en frasig och karamelliserad yta och är ett underbart tillbehör till den stekta kycklingfilén. Servera med en svalkande yoghurtsås gjord på krämig matlagningsyoghurt, spiskummin och paprikapulver och toppa med söta körsbärstomater och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
600 g sötpotatis
600 g fast potatis
salt och peppar
1 msk olivolja
Yoghurt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olivolja
Grönsaker
2 hjärtsallad
250 g körsbärstomater
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett12.7 g
Salt2.25 g
Kolhydrater62.2 g
Protein42.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer