Kyckling med rostad sötpotatis

11
0
Kyckling med rostad sötpotatis

Den ungrostade sötpotatisen får en frasig och karamelliserad yta och är ett underbart tillbehör till den stekta kycklingfilén. Servera med en svalkande yoghurtsås gjord på krämig matlagningsyoghurt, spiskummin och paprikapulver och toppa med söta körsbärstomater och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Kyckling med rostad sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

600 g
sötpotatis
600 g
fast potatis
-
salt och peppar
1 msk
olivolja

Yoghurt

1
vitlöksklyfta
2 dl
matyoghurt
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
-
salt och peppar

Kyckling

4
kycklingfiléer
1 msk
olivolja

Grönsaker

2
hjärtsallad
250 g
körsbärstomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2260 KJ / 540 kCal
Fett 12.7 g
Salt 2.25 g
Kolhydrater 62.2 g
Protein 42.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept