Chicken nuggets med dragondipp

34
2
Chicken nuggets med dragondipp

Chicken nuggets med dragondipp, hemlagat när det är som godast. Panera ganska stora bitar kycklingfiléer i mjöl, ägg och ströbröd. Stek snabbt i en het panna tills de får en krispig yta och gyllenbrun färg. Som tillbehör serveras en dragondipp med en touch av dijon, knaprig gurka och ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Chicken nuggets med dragondipp

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (gärna fullkorn)

Nuggets

4
kycklingfiléer
1/2 tsk
salt
1/2 krm
svartpeppar
2 msk
paprikapulver
1/2 dl
vetemjöl
2
ägg
1 dl
ströbröd
3 msk
olja

Dragondipp

1 1/2 dl
gräddfil
1 msk
senap (gärna dijon)
1 tsk
dragon

Till servering

1
gurka
2
hjärtsallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av mjöl och ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gräddfilen med chilisås och lite salt och peppar. För krispigare yta kan man byta ut ströbrödet mot panko.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Redaktionen

5/11/2015

Hej Lena! Vi hade tänkt oss 2 msk men om man inte uppskattar paprikapulver så börja med mindre och smaka av.

Lena

5/8/2015

Jag tycker 2 msk paprikapulver låter mycket. Det ska inte vara 2 tsk istället?

Näringsvärde per portion

Energi 2661 KJ / 635 kCal
Fett 21 g
Salt 2.39 g
Kolhydrater 69 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept