Chicken nuggets med dragondipp
Chicken nuggets med dragondipp, hemlagat när det är som godast. Panera ganska stora bitar kycklingfiléer i mjöl, ägg och ströbröd. Stek snabbt i en het panna tills de får en krispig yta och gyllenbrun färg. Som tillbehör serveras en dragondipp med en touch av dijon, knaprig gurka och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
Nuggets
4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
2 msk paprikapulver
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd
3 msk olja
Dragondipp
1 1/2 dl gräddfil
1 msk senap (gärna dijon)
1 tsk dragon
Till servering
1 gurka
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2661 KJ / 635 kCal
Fett21 g
Salt2.39 g
Kolhydrater69 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Lena! Vi hade tänkt oss 2 msk men om man inte uppskattar paprikapulver så börja med mindre och smaka av.
Redaktionen
2015-05-11Jag tycker 2 msk paprikapulver låter mycket. Det ska inte vara 2 tsk istället?
Lena
2015-05-08