Tandoorikyckling med gurkyoghurt

Kvällens middag består av en saftig och underbart väldoftande tandoorikyckling som tillagas i ett nafs. Servera de smakrika kycklingfiléerna med fluffigt ris och en svalkande gurkyoghurt smaksatt med persilja och vitlök. Garnera med gröna hjärtsalladsblad och ät er mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017

Ingredienser
2 portioner
2 port ris
2 minutfiléer av kyckling
salt
peppar
1 msk tandoorikrydda
1 dl matyoghurt
Gurkyoghurt
1/2 gurka
1/2 kruka persilja
1 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 hjärtsallad
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2074 KJ / 496 kCal
Fett10.5 g
Salt2.08 g
Kolhydrater54.8 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Helt ok. Men inget vi kommer vilja laga igen!
Paulina
2017-04-05