Tandoorikyckling med gurkyoghurt

16
1
Tandoorikyckling med gurkyoghurt

Kvällens middag består av en saftig och underbart väldoftande tandoorikyckling som tillagas i ett nafs. Servera de smakrika kycklingfiléerna med fluffigt ris och en svalkande gurkyoghurt smaksatt med persilja och vitlök. Garnera med gröna hjärtsalladsblad och ät er mätta och belåtna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017

Tandoorikyckling med gurkyoghurt

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
2
minutfiléer av kyckling
-
salt och peppar
1 msk
tandoorikrydda
1 dl
matyoghurt

Gurkyoghurt

1/2
gurka
1/2
kruka persilja
1 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta
2
hjärtsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Paulina

4/5/2017

Helt ok. Men inget vi kommer vilja laga igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2074 KJ / 496 kCal
Fett 10.5 g
Salt 2.08 g
Kolhydrater 54.8 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept