Kycklingwraps med sötpotatis och guacamole
En väldigt god mexikoinspirerad kycklingwrap med krispiga grönsaker, tunt skivad kryddig kyckling och en ljuvlig guacamole. Den ugnsrostade sötpotatisen är god till och gör rätten extra färgsprakande.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g sötpotatis
1 tsk olivolja
salt
peppar
Guacamole
2 avokado
1/2 rödlök
1/2 lime
Grönsaker
1 kruksallad
2 tomater
Kyckling
1/2 rödlök
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 lime
8 tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3011 KJ / 720 kCal
Fett20.7 g
Salt3.65 g
Kolhydrater83.9 g
Protein46.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super gott, kycklingen smakar lite som en mild tacokryddning så rekommenderar att krydda mer om man vill ha lite mer smak. Tips är att röra om i sötpotatisen efter halva tiden samt att under de sista minutrarna sätta på grillfunktionen på ungen för extra krispig sötpotatis.
Lisa
2021-06-04Behöver mer kryddning
Sheida
2021-04-01Man måste typ fyrdubbla kryddorna. Vi tyckte det var lite för milda smaker så det var gott addera styrka :)
Sandra
2020-09-02