Kycklingwraps med sötpotatis och guacamole

35
4
Kycklingwraps med sötpotatis och guacamole

En väldigt god mexikoinspirerad kycklingwrap med krispiga grönsaker, tunt skivad kryddig kyckling och en ljuvlig guacamole. Den ugnsrostade sötpotatisen är god till och gör rätten extra färgsprakande.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Kycklingwraps med sötpotatis och guacamole

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g sötpotatis
1 tsk olivolja
salt och peppar

Guacamole

2 avokado
1/2 rödlök
1/2 lime

Grönsaker

1 kruksallad
2 tomater

Kyckling

1/2 rödlök
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 lime
8 tortillabröd

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Värm gärna tortillabröden i ugnen en kort stund innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Lisa

2021-06-04

Super gott, kycklingen smakar lite som en mild tacokryddning så rekommenderar att krydda mer om man vill ha lite mer smak. Tips är att röra om i sötpotatisen efter halva tiden samt att under de sista minutrarna sätta på grillfunktionen på ungen för extra krispig sötpotatis.

Sheida

2021-04-01

Behöver mer kryddning

Sandra

2020-09-02

Man måste typ fyrdubbla kryddorna. Vi tyckte det var lite för milda smaker så det var gott addera styrka :)

Näringsvärde per portion

Energi 3011 KJ / 720 kCal
Fett 207 g
Salt 365 g
Kolhydrater 839 g
Protein 464 g
Läs mer om näringsvärden