Kycklingfilé med sötpotatis och kryddyoghurt
Kycklingfiléer är en suverän allt-i-ett-mat som passar både till vardags och till fest. Sötpotatisen ugnsrostas och får en fin gyllenbrun yta. Medan potatisen är i ugnen, passa på att göra den svalkande yoghurten, där du bara behöver tillsätta lite vitlök, salt och peppar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
600 g sötpotatis
600 g fast potatis
salt
peppar
1 msk olivolja
Yoghurt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar
Kyckling
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olivolja
2 hjärtsallad
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2107 KJ / 502 kCal
Fett12 g
Salt2.4 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott!
Pia
2020-09-02Skalade potatisen och la till en rejäl klick chilisås plus ungefär ett kryddmått sambal oelek i yoghurtdressingen.
Anette
2020-09-01Kommer definitivt att göra sötpotatis utan skal nästa gång. Det blev rätt segt, men det går att dra av.
Johanna
2020-07-08