Kyckling med rostad potatis och ärtor
Att rosta potatis i ugn är ett väldigt gott tillbehör till kyckling! Här låter vi dessutom kycklingen tillagas tillsammans med potatisen mot slutet, så den blir perfekt tillagad efter den har fått sin stekyta i stekpannan. Servera med ärtor och en sås gjord på crème fraiche, chilisås och senap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk smör eller olja
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås
1 tsk senap
4 kycklingfiléer
250 g gröna ärtor
1 dl solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2301 KJ / 548 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott!!!!
Marianne
2023-01-25Kan man byta ut kycklingen mot fläskfilé?
Jonna
2021-11-23Fick bara 3 kycklingfiléer men ganska stora men vi är 4 i familjen!! Kommer göra annan sås
Caroline
2021-11-16