Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Spagetti med ärtpesto och smulad fetaost

Pasta med pesto är en riktig vardagsräddare! Här har vi gjort en variant med spaghetti och ärtpesto, som sedan toppas med lite smulad fetaost och nymald svartpeppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva vitlöken tunt. Stek den i oljan i en stekpanna tills den börjar få lite färg. Blanda ner solroskärnorna och rosta med dem tillsammans med vitlöken ca 1/2 minut.
  2. Häll på buljongen och ärterna och koka upp. Mixa ärtpeston slät. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda spaghettin med ärtpeston, smula över fetaosten och strö på nymald svartpeppar och servera.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Servera gärna med lufttorkad skinka eller rökt lax.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 dl solroskärnor
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten + fond eller buljongtärning)
  • 2 dl gröna ärter
  • salt och svartpeppar
  • 4 port spaghetti
  • 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2338 kJ / 559 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept