Spagetti med ärtpesto och smulad fetaost
Pasta med pesto är en riktig vardagsräddare! Här har vi gjort en variant med spaghetti och ärtpesto, som sedan toppas med lite smulad fetaost och nymald svartpeppar.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 dl solroskärnor
3 dl grönsaksbuljong (vatten + fond eller buljongtärning)
2 dl gröna ärtor
salt
svartpeppar
4 port spaghetti
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2338 KJ / 559 kCal
Fett24 g
Salt1.6 g
Kolhydrater59 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Är det något fel på proportionerna? 3dl vatten då blev det helt simmigt. Fick hälla i massa extra ärtor. Inget fel på smaken dock!
Tobias
2021-02-25