Denna dillstekta lax nästan smälter i munnen och smakar fantastiskt med den fluffiga, lena potatismosen som piffats med gröna ärtor. Servera fisken och ärtmoset med en krispig sallad gjord på romansalladsblad, tunt skuren rödlök och en vitvinsvinägrett vars friska syrlighet gifter sig fint med fisken. Kvällens middag tillagas i ett nafs och smakar gott. En perfekt vardagsrätt helt enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
5 2017
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Susanne
2017-03-08Skippade ärtorna och mixade spenat och lite persilja och blandade i moset istället. Det blev superfint! Och smakade fantastiskt till fisken. Dressingen och salladen var toppen att ha till. Kommer att laga detta fler gånger, fast med spenat i moset istället för ärtor. :)
Redaktionen
2017-02-13Hej Cecilia! Kan varmt rekommendera såsen som står i tipset, blir kalas till detta. Lycka till! Hälsningar Michelle
Cecilia
2017-02-09Goda smaker på laxen och moset, men blev snustorrt utan sås.