Dillstekt lax med ärtmos

15
3
Dillstekt lax med ärtmos

Denna dillstekta lax nästan smälter i munnen och smakar fantastiskt med den fluffiga, lena potatismosen som piffats med gröna ärtor. Servera fisken och ärtmoset med en krispig sallad gjord på romansalladsblad, tunt skuren rödlök och en vitvinsvinägrett vars friska syrlighet gifter sig fint med fisken. Kvällens middag tillagas i ett nafs och smakar gott. En perfekt vardagsrätt helt enkelt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2017

Dillstekt lax med ärtmos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
300 g gröna ärtor
salt och peppar

Sallad

1 romansallad
1 rödlök
2 tsk senap
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger

Lax

4 port laxfilé (à 125 g)
20 g färsk dill
2 tsk olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Mixa ärtorna till en slät kräm med 1 vitlöksklyfta och 1 dl gräddfil (för 4 port). Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera som sås tillsammans med kokt potatis.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Susanne

2017-03-08

Skippade ärtorna och mixade spenat och lite persilja och blandade i moset istället. Det blev superfint! Och smakade fantastiskt till fisken. Dressingen och salladen var toppen att ha till. Kommer att laga detta fler gånger, fast med spenat i moset istället för ärtor. :)

Redaktionen

2017-02-13

Hej Cecilia! Kan varmt rekommendera såsen som står i tipset, blir kalas till detta. Lycka till! Hälsningar Michelle

Cecilia

2017-02-09

Goda smaker på laxen och moset, men blev snustorrt utan sås.

Näringsvärde per portion

Energi 2342 KJ / 560 kCal
Fett 51 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden