Dillstekt lax med ärtmos
Denna dillstekta lax nästan smälter i munnen och smakar fantastiskt med den fluffiga, lena potatismosen som piffats med gröna ärtor. Servera fisken och ärtmoset med en krispig sallad gjord på romansalladsblad, tunt skuren rödlök och en vitvinsvinägrett vars friska syrlighet gifter sig fint med fisken. Kvällens middag tillagas i ett nafs och smakar gott. En perfekt vardagsrätt helt enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2017
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
300 g gröna ärtor
salt
peppar
Sallad
1 romansallad
1 rödlök
2 tsk senap
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
Lax
4 port laxfilé (à 125 g)
20 g färsk dill
2 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 560 kCal
Fett51 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skippade ärtorna och mixade spenat och lite persilja och blandade i moset istället. Det blev superfint! Och smakade fantastiskt till fisken. Dressingen och salladen var toppen att ha till. Kommer att laga detta fler gånger, fast med spenat i moset istället för ärtor. :)
Susanne
2017-03-08Hej Cecilia! Kan varmt rekommendera såsen som står i tipset, blir kalas till detta. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-13Goda smaker på laxen och moset, men blev snustorrt utan sås.
Cecilia
2017-02-09