Fröstekt torsk med rosa sås och ärter
Att steka torsk är inte svårt. Salta och peppra ordentligt och se till att ha matfett i pannan. Vänd torskfiléerna i solroskärnor innan du steker så får du en vacker yta och en nötig, läcker smak. Med rosa sås, ärter och potatis blir detta en riktigt god fiskrätt som passar både stora och små gäster.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 dl lätt crème fraiche
4 port torskfilé
1 dl solrosfrön
250 g gröna ärtor
Att ha hemma
2 msk chilisås
1 tsk senap
salt
svartpeppar
1 msk smör eller olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2227 KJ / 534 kCal
Fett19 g
Salt2.37 g
Kolhydrater48 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ingen höjdare!
Göran
2019-01-12