Fröstekt torsk med rosa sås och ärter

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Fröstekt torsk med rosa sås och ärter

Att steka torsk är inte svårt. Salta och peppra ordentligt och se till att ha matfett i pannan. Vänd torskfiléerna i solroskärnor innan du steker så får du en vacker yta och en nötig, läcker smak. Med rosa sås, ärter och potatis blir detta en riktigt god fiskrätt som passar både stora och små gäster.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2018

Fröstekt torsk med rosa sås och ärter

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 dl lätt crème fraiche
4 port torskfilé
1 dl solrosfrön
250 g gröna ärtor

Att ha hemma

2 msk chilisås
1 tsk senap
salt
svartpeppar
1 msk smör eller olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Ingen höjdare!

Göran

2019-01-12

Näringsvärde per portion

Energi2227 KJ / 534 kCal
Fett19 g
Salt2.37 g
Kolhydrater48 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgratäng med saffran och tomat
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt torsk i dillsås
Betyg 4.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sprödbakad torsk med remoulad
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med ärter och dill
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med dill- och citronsås
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng och potatis
Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga