Fröstekt torsk med rosa sås och ärter

5
1
Fröstekt torsk med rosa sås och ärter

Att steka torsk är inte svårt. Salta och peppra ordentligt och se till att ha matfett i pannan. Vänd torskfiléerna i solroskärnor innan du steker så får du en vacker yta och en nötig, läcker smak. Med rosa sås, ärter och potatis blir detta en riktigt god fiskrätt som passar både stora och små gäster.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2018

Fröstekt torsk med rosa sås och ärter

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 dl
lätt crème fraiche
4
port torskfilé
1 dl
solrosfrön
250 g
gröna ärtor

Att ha hemma

2 msk
chilisås
1 tsk
senap
-
salt
-
svartpeppar
1 msk
smör eller olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut smör mot olja.

Klimatanpassa

Detta recept är Klimatbra, men om du vill göra det ännu bättre, pröva att byta ut crème fraiche mot ett växtbaserat alternativ. Detta leder till en minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Köp torsk som är mervärdesmärkt. Detta stödjer hållbart fiske och leder till ett bättre klimat. 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Göran

1/12/2019

Ingen höjdare!

Näringsvärde per portion

Energi 2227 KJ / 534 kCal
Fett 19 g
Salt 2.37 g
Kolhydrater 48 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept