Att steka torsk är inte svårt. Salta och peppra ordentligt och se till att ha matfett i pannan. Vänd torskfiléerna i solroskärnor innan du steker så får du en vacker yta och en nötig, läcker smak. Med rosa sås, ärter och potatis blir detta en riktigt god fiskrätt som passar både stora och små gäster.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2018
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut smör mot olja.
Detta recept är Klimatbra, men om du vill göra det ännu bättre, pröva att byta ut crème fraiche mot ett växtbaserat alternativ. Detta leder till en minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Köp torsk som är mervärdesmärkt. Detta stödjer hållbart fiske och leder till ett bättre klimat.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ingen höjdare!
Göran
2019-01-12