Stekt lax med Rhode Islandsås och ärtor

Här kommer fisk och potatis version 2.0! Smaksatt med chilisås och dijon. Till det serveras också gröna ärtor. Enkelt och riktigt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2022

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1 tsk paprikapulver
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
600 g laxfilé
1/2 msk olja
1/2 förp frysta ärtor ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3066 KJ / 733 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
kan man hoppa över senapen?
Alexandra
2023-04-18Hej Alexandra! Du kommer få en mildare dressing men det går bra. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-19Vi gillade inte den såsen till fisken, allt annat gott.
Christine
2022-03-07