Kyckling med persiljestekta rödbetor och pepparotsmos

4
1
Kyckling med persiljestekta rödbetor och pepparotsmos

Gyllene stekt kycklingfilé serveras ovanpå en bädd av fluffigt pepparrotsmos! Tillbehöret är persiljestekta betor, och för att fullända rätten så riv gärna lite extra pepparrot över!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Kyckling med persiljestekta rödbetor och pepparotsmos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
potatis
2 dl
mjölk
3 msk
riven pepparrot
1 msk
smör
-
salt
-
peppar

Kyckling

640 g
kycklingfiléer
2 tsk
olja

Rödbetor

500 g
kokta rödbetor
1
förp färsk persilja (à 20 g)
1 msk
smör

För alla

Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Helena

2020-08-12

Trist recept saknade smak och textur inget lyfte!

Näringsvärde per portion

Energi 2189 KJ / 522 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept