Kyckling med persiljestekta rödbetor och pepparotsmos
Gyllene stekt kycklingfilé serveras ovanpå en bädd av fluffigt pepparrotsmos! Tillbehöret är persiljestekta betor, och för att fullända rätten så riv gärna lite extra pepparrot över!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
2 dl mjölk
3 msk riven pepparrot
1 msk smör
salt
peppar
Kyckling
640 g kycklingfiléer
2 tsk olja
Rödbetor
500 g kokta rödbetor
1 förp färsk persilja (à 20 g)
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2189 KJ / 522 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Trist recept saknade smak och textur inget lyfte!
Helena
2020-08-12