Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris

Med färdigkokta rödbetor svänger du snabbt ihop den här lättlagade rödbetssalladen. Kapris, brynt smör och färsk pepparrot med härligt sting lyfter smaken på rödbetorna till nya höjder. En uppgraderad rödbetssallad som passar utmärkt på julbordet eller som grön rätt på vilken buffé som helst, året runt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rödbetorna i skivor.
  2. Bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det är gyllenbrunt och doftar nötter. 
  3. Hacka persiljan och kaprisen. Riv pepparroten.  
  4. Vid servering: häll det varma smöret över rödbetorna och strö över persilja, kapris och pepparrot, krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 500 g kokta rödbetor
  • 50 g smör
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 msk kapris
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 342 kJ / 82 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer