Kyckling med persiljestekta morötter och gräddsås

20
3 Klimatsmart
Kyckling med persiljestekta morötter och gräddsås

En enkel och god kycklingrätt med persiljestekta morötter och en härligt krämig gräddsås. De knapriga morötterna ger ett friskt inslag på tallriken som en fin kontrast till den lite sötsyrliga såsen, som är smaksatt med honung och soja. Servera med morötter och kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Kyckling med persiljestekta morötter och gräddsås

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis

Persiljestekta morötter

1
rödlök
3
morötter
1/2
kruka persilja
1 msk
olja
-
salt och peppar

Kyckling

4
kycklingfiléer
1 msk
olja
2 msk
majsstärkelse
1 1/2 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk
honung
1 msk
soja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Erica

9/27/2016

Jätte gott, men gjorde mos istället för kokt potatis, blev super gott!

Anna

9/26/2016

Mums vad gott!

Maria

9/26/2016

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2450 KJ / 586 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept