Kyckling med persiljestekta morötter och gräddsås
En enkel och god kycklingrätt med persiljestekta morötter och en härligt krämig gräddsås. De knapriga morötterna ger ett friskt inslag på tallriken som en fin kontrast till den lite sötsyrliga såsen, som är smaksatt med honung och soja. Servera med morötter och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
Persiljestekta morötter
1 rödlök
3 morötter
1/2 kruka persilja
1 msk olja
salt
peppar
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olja
2 msk majsstärkelse
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk honung
1 msk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2450 KJ / 586 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott, men gjorde mos istället för kokt potatis, blev super gott!
Erica
2016-09-27Mums vad gott!
Anna
2016-09-26Supergott!
Maria
2016-09-26