Gräddig kycklingfilé med pressgurka

Saftiga kycklingfiléer som först bryns och sedan får puttra i en ljuvligt god gräddsås smaksatt med umamirik soja. Servera med nykokt ris och en klassisk pressgurka vars friska smak och krispiga textur gifter sig fint med den krämiga kycklinggrytan. Garnera med vackra röda mangoldblad och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Ingredienser
4 portioner
Gurka
2 msk strösocker
1 msk ättika (12%)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 gurka
1/2 ask gräslök (à 20 g)
4 port ris eller kokt potatis
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 msk kinesisk soja
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
65 g röd mangold (eller annan grön sallad)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2531 KJ / 605 kCal
Fett20.8 g
Salt2.84 g
Kolhydrater60.1 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt enkelt och gott! Gjorde lite mer sås. Kommer bli fler gånger.
Veronika
2025-03-05Blir det inte onödigt mastigt med fyra portioner ris eller potatis i pressgurkan? Fast det räcker ju längre förstås.
Lena
2025-02-18Mycket gott! Kan man laga den i ugn också. Skulle vilja bjuda flera personer på detta.
Helena
2024-03-26