Kyckling med gräddsås och pressgurka
Riktig husmanskost ska vara gott och mättande för hela familjen, precis som den här utsökta kycklingrätten med gräddsås och pressgurka. Den inlagda gurkan är ett härligt sötsyrligt inslag på tallriken och passar perfekt till den krämiga såsen. Servera med ris och strö över persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2016
Ingredienser
4 portioner
Pressgurka
2 msk strösocker
1 msk ättika (12%)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 gurka
1/2 kruka persilja
Ris
4 port ris (eller annat gryn)
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
peppar
1 msk soja
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
Sallad
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2838 KJ / 678 kCal
Fett26 g
Salt3.8 g
Kolhydrater58 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kycklingen blev väldigt saftig och gräddsåsen smakade riktigt bra. Pressgurkan blev god och fungerade bra till rätten men för min egen del hade jag klarat mig utan den då gräddsåsen i sig hade mycket smak. Trots det ger jag rätten en full pott.
Leif
2022-08-24Mycket bra recept för dagar när matlagningen inte får ta för mycket tid, enkelt och gott. Pressgurkan hade jag också redan sedan tidigare. Som den svampälskare jag är hade jag i lite frysta kantareller i såsen. Mums.
Cecilia
2021-03-29Så gott! Enkla och rena smaker om man gillar klassisk gräddsås. Går snabbt att laga också!
Felicia
2016-08-26