Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarré i ajvarsås

Fläskkarré i ajvarsås med blomkål och olivrisoni är en färggrann middagsrätt man gärna blir bjuden på. Risoni är pastakorn som ser ut som riskorn som blir utsökta när de blandas med grönsaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa blomkålen och skär i mindre buketter. Skala, dela och skiva rödlöken tunt.
  2. Bryn karréskivorna i matfettet ca 3 minuter per sida i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda passerade tomater och ajvar relish. Häll över köttet och koka klart ca 10 minuter under lock. Lägg ner blomkålen i såsen när ca 7 minuter av koktiden återstår.
  4. Risoni: Koka under tiden risonin enligt anvisning på förpackningen.
  5. Häll av risonin och lägg i en skål. Blanda med rödlök, oliver, ruccola, balsamvinäger, olja, salt och peppar.
  6. Rör ner persiljan i ajvarsåsen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera fläskkarrén och såsen med den ljumma olivrisonin.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 rödlök (till risonin)
  • 600 g fläskkarré i skivor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 500 g passerade tomater
  • 1 1/2 dl ajvar relish
Olivrisoni
  • 3 dl risoni
  • 1 dl gröna oliver
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2573 kJ / 615 kCal
Läs mer om näringsvärden