Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör
Servera krämig yoghurt med fetaost tillsammans med het harissa-rostad blomkål och en örtig majssalsa med oregano till middag. Avsluta med att ringla över brynt smör smaksatt med kapris och servera med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
Blomkål
400 g blomkål
1 - 2 tsk harissa
2 krm salt
1 msk olivolja
1 dl rostade salta mandlar
Majssalsa
1 liten gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 majskolvar
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1/3 kruka oregano
Fetaostkräm
4 dl matyoghurt
2 förp fetaost (à 150 g)
Kaprissmör
50 g smör
2 msk kapris
Till servering
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i harissan.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Tips
Byt majskolvar mot 4 dl frysta tinade majskorn (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3048 KJ / 728 kCal
Fett55 g
Salt4.5 g
Kolhydrater30 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer