Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör
Servera krämig yoghurt med fetaost tillsammans med het harissa-rostad blomkål och en örtig majssalsa med oregano till middag. Avsluta med att ringla över brynt smör smaksatt med kapris och servera med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
Blomkål
400 g blomkål
1 - 2 tsk harissa
2 krm salt
1 msk olivolja
1 dl rostade salta mandlar
Majssalsa
1 liten gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 majskolvar
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1/3 kruka oregano
Fetaostkräm
4 dl matyoghurt
2 förp fetaost (à 150 g)
Kaprissmör
50 g smör
2 msk kapris
Till servering
bröd
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi3048 KJ / 728 kCal
Fett55 g
Salt4.5 g
Kolhydrater30 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer