Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör

Servera krämig yoghurt med fetaost tillsammans med het harissa-rostad blomkål och en örtig majssalsa med oregano till middag. Avsluta med att ringla över brynt smör smaksatt med kapris och servera med bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör

Ingredienser

4 portioner

Blomkål

400 g blomkål
1 - 2 tsk harissa
2 krm salt
1 msk olivolja
1 dl rostade salta mandlar

Majssalsa

1 liten gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 majskolvar
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1/3 kruka oregano

Fetaostkräm

4 dl matyoghurt
2 förp fetaost (à 150 g)

Kaprissmör

50 g smör
2 msk kapris

Till servering

bröd

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi3048 KJ / 728 kCal
Fett55 g
Salt4.5 g
Kolhydrater30 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Harissa-rostad blomkål med mandel
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med majssalsa och risonisallad
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade majskolvar med jalapeñosmör och fetaost
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksbullar med majs- och blomkålskräm
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Grillade majskolvar
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga