Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör

2
0
Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör

Servera krämig yoghurt med fetaost tillsammans med het harissa-rostad blomkål och en örtig majssalsa med oregano till middag. Avsluta med att ringla över brynt smör smaksatt med kapris och servera med bröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör

Ingredienser

4 portioner

Blomkål

400 g
blomkål
1 - 2 tsk
harissa
2 krm
salt
1 msk
olivolja
1 dl
rostade salta mandlar

Majssalsa

1
liten gul lök
1 - 2
vitlöksklyftor
2 msk
rapsolja
3
majskolvar
1 msk
rödvinsvinäger
1 krm
salt
1/3
kruka oregano

Fetaostkräm

4 dl
matyoghurt
2
förp fetaost (à 150 g)

Kaprissmör

50 g
smör
2 msk
kapris

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i harissan.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Byt majskolvar mot 4 dl frysta tinade majskorn (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3048 KJ / 728 kCal
Fett 55 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 30 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept