Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad innanlårskappa med majskolv, kryddsmör, blomkål och kaprisvinägrett

Triss i grillat! I det här receptet är kött och tillbehör tillagade på grillen. Grilla köttet på den heta delen av grillen för färg innan du flyttar köttet till den svalare delen tills du når rätt innertemperatur. Servera med grillad blomkål och grillad majs.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chili- och limesmör: Lägg ner samtliga ingredienser till smöret i en matberedare och mixa. Smaka av med en nypa salt.
  2. Majskolv: Grilla majskolvarna till fin färg. Vänd dem i chili- och limesmöret och strö på lite flingsalt.
  3. Blomkål med kaprisvinägrett: Ansa blomkålshuvudet. Salta och ringla lite olja över blomkålen. Grilla indirekt eller ugnsbaka ca 40 minuter på ca 175°C. Blanda ingredienserna till kaprisvinägretten och smaka av med salt. Ringla vinägretten över det grillade blomkålshuvudet.
  4. Grillad innanlårskappa: Börja grilla innanlårskappan på den heta delen av grillen för att få färg, flytta sedan köttet till den svalare delen, vänd ett par gånger tills innertemperaturen gått upp till 62°C. Låt det sedan vila vid sidan om tills innertemperaturen nått 65°C. Skär upp och servera med kryddsmör och grillade grönsaker.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild i samarbete med Scan.

Ingredienser

Portioner: 2
Chili- och limesmör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • finrivet skal av 1 lime
  • 2 tsk pressad limejuice
  • 1 urkärnad och hackad chili
  • 3 msk kokosflingor
  • salt
Grillad majskolv
  • 4 förkokta majskolvar
  • flingsalt
Grillad blomkål med kaprisvinägrett
  • 1 medelstort blomkålshuvud
  • salt
  • olja
  • 1/2 dl finhackad kapris
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl olivolja
Grillad innanlårskappa
  • ca 360 g innanlårskappa av nötkött
Lägg till i inköpslistan