Kyckling med ljummen potatissallad
En underbart krämig och ljummen potatissallad är förvånansvärt enkelt att svänga ihop. Blanda nykokt potatis med crème fraiche, tomater och salladslök samt avsluta med att strö över lite hackad persilja. Servera salladen med kycklingfiléer kryddade med smakrik timjan. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna amandie)
2 kycklingfiléer
1 tsk olja
salt
peppar
1 tsk timjan
1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 dl crème fraiche pepparrot, citron & havssalt
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2630 KJ / 630 kCal
Fett32 g
Salt3.2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer