Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kyckling med ljummen potatissallad

En underbart krämig och ljummen potatissallad är förvånansvärt enkelt att svänga ihop. Blanda nykokt potatis med crème fraiche, tomater och salladslök samt avsluta med att strö över lite hackad persilja. Servera salladen med kycklingfiléer kryddade med smakrik timjan. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan, salta och peppra. Strö över timjan och sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, 10–12 minuter.
  5. Halvera tomaterna och skiva salladslöken.
  6. Blanda den nykokta potatisen med crème fraiche, tomater och salladslök.
  7. Hacka persiljan och strö över och servera med kycklingen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis (gärna amandie)
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 2 dl crème fraiche pepparrot, citron & havssalt
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2630 kJ / 630 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept