Kycklingfilé med nudlar och soja- och chilimajonnäs

1
0 Klimatsmart
Kycklingfilé med nudlar och soja- och chilimajonnäs

Är du också hooked på enkla, asiatiska nudelrätter? Vi med! Här blandas nästan hela ingredienslistan samman, allt från kyckling, nudlar och grönsaker, för den perfekta tuggan! Servera med en majonnäs smaksatt med soja och chili, och du är hemma för kvällen!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Kycklingfilé med nudlar och soja- och chilimajonnäs

Ingredienser

2 portioner
2
port äggnudlar
2
kycklingfiléer (à ca 180 g)
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
3
salladslökar
1
morot
1 msk
sesamfrö
1 dl
vegansk majonnäs (gärna soja- och chilimajonnäs)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Stek gärna kycklingen i lite sesamolja.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3175 KJ / 762 kCal
Fett 42 g
Salt 3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept