Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kyckling med krämig spenatrisotto

Vardagsmat på en ny nivå! Risotton som är smaksatt med parmesan påminner om den du åt på en italiensk uteservering förra sommaren, och den serveras ihop med vitlöksstekt kyckling, spenat och syrliga körsbärstomater. Bon appétit!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa vitlöken, ansa och skiva salladslöken.
  2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna med vitlöken och krydda med salt och peppar. Tillsätt salladslöken mot slutet av stekningen.
  3. Värm risotton enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär tomaterna i halvor. Skiva kycklingen.
  5. Vänd ner spenaten i risotton och servera till kyckling och tomater.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 förp risotto med parmesan (à 300 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 påse spenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3011 kJ / 718 kCal