Kyckling med krämig spenatrisotto
Vardagsmat på en ny nivå! Risotton som är smaksatt med parmesan påminner om den du åt på en italiensk uteservering förra sommaren, och den serveras ihop med vitlöksstekt kyckling, spenat och syrliga körsbärstomater. Bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2018
Ingredienser
2 portioner
1 vitlöksklyfta
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 snabbfiléer av kyckling
1 tsk olja
salt
peppar
2 förp risotto med parmesan (à 300 g)
250 g körsbärstomater
1/2 påse spenat (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3011 KJ / 718 kCal
Fett24 g
Salt3.73 g
Kolhydrater80 g
Protein44 g
Kommentarer
Var försiktig med vitlöken, när du steker. Bränd vitlök är inte gott...
Andreas
2022-04-27Har testat det här receptet i två varianter; den med risotto förlagad (alldeles för mycket smörsmak) och egen, lite längre tillagningsvariant där man gör risotton från grunden. Den variant av receptet när man gör sin egen risotto från grunden är en helt rimlig 4/5. Bra till vardags. 👍 Den variant där man värmer färdig risotto är en svag 3/5. Alldeles för mycket smör och fett i smakerna. 👎 /Oscar
Ida
2021-10-20Brs recept med skit att man inte kan kopiera texterna direkt ur appen till sin egen shopping app som är anpassad efter mina behov
Christoffer
2020-06-24