Balsamicostekt kyckling med basilikastomp

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
3
Balsamicostekt kyckling med basilikastomp

En läcker och väldoftande kycklingrätt i ett flertal härliga färger. Stek först kycklingen i balsamicon och avsluta sedan i ugnen. Det ger dig gott om tid att fixa till den smaskiga basilikastompen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2012

Balsamicostekt kyckling med basilikastomp

Ingredienser

4 portioner
900 g möjlig potatis
4 kycklingfiléer
salt
peppar
1 tsk olja
1 dl + 1 tsk balsamicovinäger
1 kruka basilika
2 msk smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
250 g körsbärstomater
125 g salladslök
1/2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt att tillaga och gott. Bra vardagsmat som ändå känns lite lyxig tack vare kryddorna.

Maria

2024-11-24

Menas enkel balsamvinäger? Inte crema di balsamico?

Denise

2022-05-05

Hej Denise! Precis, vanlig balsamvinäger är det vi menar i detta receptet. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2022-05-05

Den godaste kycklingen jag har smakat på länge. Träffade på den på en provsmakning på ICA Maxi. Potatisen har jag inte smakat, eftersom jag går på en diet där jag inte äter potatis. Men kycklingen rekommenderar jag skarpt!! Så saftig och god, även när den varit fryst. Och så enkel!

Lena

2013-01-14

Näringsvärde per portion

Energi1791 KJ / 430 kCal
Fett10.8 g
Kolhydrater43.9 g
Protein35.1 g

Testa liknande recept

Chèvregratinerad lax med tomatsallad och balsamicosirap
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Vitlöksstekt kyckling med krämig svamprisotto
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saltimbocca på kyckling
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kycklingsandwich med höstens smaker
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga