Balsamicostekt kyckling med basilikastomp
En läcker och väldoftande kycklingrätt i ett flertal härliga färger. Stek först kycklingen i balsamicon och avsluta sedan i ugnen. Det ger dig gott om tid att fixa till den smaskiga basilikastompen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g möjlig potatis
4 kycklingfiléer
salt och peppar
1 tsk olja
1 dl + 1 tsk balsamicovinäger
1 kruka basilika
2 msk smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
250 g körsbärstomater
125 g salladslök
1/2 msk olivolja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ersätt mjölken med havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1791 KJ / 430 kCal
Fett10.8 g
Kolhydrater43.9 g
Protein35.1 g
Kommentarer
Menas enkel balsamvinäger? Inte crema di balsamico?
Denise
2022-05-05Hej Denise! Precis, vanlig balsamvinäger är det vi menar i detta receptet. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-05-05Den godaste kycklingen jag har smakat på länge. Träffade på den på en provsmakning på ICA Maxi. Potatisen har jag inte smakat, eftersom jag går på en diet där jag inte äter potatis. Men kycklingen rekommenderar jag skarpt!! Så saftig och god, även när den varit fryst. Och så enkel!
Lena
2013-01-14