Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig pestokyckling med zucchinisallad

En krämig och ljuvligt god pastasås gjord på strimlade kycklingfiléer, grön basilikadoftande pesto och grädde. Servera den med pasta och en fräsch tomat- och zucchinisallad smaksatt med en vinägrett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Bryn kycklingen i smöret i en stekpanna och krydda salt och peppar.
  3. Sänk värmen och rör ner grädde och pesto och låt sjuda cirka 6 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Zucchinisallad: Hyvla zucchinin med en potatisskalare till långa remsor. Dela tomaterna och bland med zucchini, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera pastan med kycklingsås och zucchinisallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl pesto
  • 4 port pasta (gärna pappardelle)
Zucchinisallad
  • 1 zucchini
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3265 kJ / 781 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept