Kyckling med shiitake och ärtskott
Möra kycklingfiléer serveras här med shiitake och ärtskott. Bryn kycklingen innan den tillagas färdigt i ugnen. Svampen steker du i olja för att sedan röra ner riven ingefära, vitlök och ketjap manis som ger härlig sötma. Servera kycklingen med nykokt ris, shiitake och krispiga ärtskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
2 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
150 g shiitakesvamp
1/2 dl vatten
1 dl ketjap manis
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2297 KJ / 548 kCal
Fett9 g
Salt3 g
Kolhydrater74 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer