Kyckling med shiitake och ärtskott

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Kyckling med shiitake och ärtskott

Möra kycklingfiléer serveras här med shiitake och ärtskott. Bryn kycklingen innan den tillagas färdigt i ugnen. Svampen steker du i olja för att sedan röra ner riven ingefära, vitlök och ketjap manis som ger härlig sötma. Servera kycklingen med nykokt ris, shiitake och krispiga ärtskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Kyckling med shiitake och ärtskott

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
2 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
150 g shiitakesvamp
1/2 dl vatten
1 dl ketjap manis
100 g ärtskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2297 KJ / 548 kCal
Fett9 g
Salt3 g
Kolhydrater74 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chilistekt lax med shiitake
Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med ingefära och shiitake
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilistekt lax med shiitake och nudlar
Betyg 3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegobitar chili med shiitakesvamp, ingefära och söt soja
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Ketjap maniskyckling med rostad sesam
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga