Kyckling med shiitake och ärtskott

3
0 Klimatsmart
Kyckling med shiitake och ärtskott

Möra kycklingfiléer serveras här med shiitake och ärtskott. Bryn kycklingen innan den tillagas färdigt i ugnen. Svampen steker du i olja för att sedan röra ner riven ingefära, vitlök och ketjap manis som ger härlig sötma. Servera kycklingen med nykokt ris, shiitake och krispiga ärtskott.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Kyckling med shiitake och ärtskott

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
2
kycklingfiléer
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 msk
riven ingefära
1
vitlöksklyfta
150 g
shiitakesvamp
1/2 dl
vatten
1 dl
ketjap manis
100 g
ärtskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Blanda gärna ner något starkt i svampen, till exempel sambal oelek eller chiliflakes. Toppa med sesamfrö.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2297 KJ / 548 kCal
Fett 9 g
Salt 3 g
Kolhydrater 74 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept