Kyckling med grönsaker "allt i en form"
Sötpotatis, brysselkål och aubergine är en lika färgglad som god kombination till denna allt i ett-rätt med kycklinglår. Blanda hela härligheten med en apelsindoftande dressing. Skjuts in i ugnen och mixa sedan den mjukbakade auberginen till en krämig röra.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
600 g sötpotatis
300 g brysselkål
1 röd chilifrukt
1 kg kycklinglår med ben
1 aubergine (à ca 300 g)
3 msk olivolja
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl crème fraiche
1 tsk malen spiskummin
2 krm salt
1 tsk finrivet apelsinskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3510 KJ / 829 kCal
Fett52 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god! Jag gjorde som tipsade i kommentarerna och kryddade extra. Såsen var magiskt!
Annelie
2022-12-06Gott och lätt men gör mer av den goda såsen (inkl mer aubergine) och krydda mycket mer!
Mimma
2022-11-01Behövde krydda mycket extra men goda smaker
Josefine
2021-05-13