Apelsincurd

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
2
Apelsincurd

Curd med en twist. Av apelsinjuice, apelsinskal, socker, äggulor och smör kan du göra en helt magisk curd. Denna apelsincurd funkar toppen som fyllning i tårta eller som pålägg på smörgås eller scones.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Apelsincurd

Ingredienser

ca 3 dl
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk finrivet apelsinskal
1 1/2 dl strösocker
4 äggulor
75 g smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Blev jättesmaskig, men tog mer skal och lite mer citron och smaken blev mer intensiv. Går bra att dra ner lite på sockret också om man inte vill ha den för söt tex. smörgåsen. Toppensöt till chockladkaka

Anita

2022-12-26

Smakar inte så mycket tycker jag.

Klara

2019-08-12

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1921 KJ / 460 kCal
Fett28 g
Salt0.3 g
Kolhydrater48 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clementin- och aprikosmarmelad med kanel
Betyg 2.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grapefruktmarmelad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronmarmelad
Betyg 4 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatmarmelad med hetta
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallon- och paprikamarmelad till ost
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga