Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Apelsincurd

Curd med en twist. Av apelsinjuice, apelsinskal, socker, äggulor och smör kan du göra en helt magisk curd. Denna apelsincurd funkar toppen som fyllning i tårta eller som pålägg på smörgås eller scones.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp juice, skal och socker i en kastrull. Vispa ihop äggulorna i en bunke, vispa ner den varma juicen och häll tillbaka i kastrullen.
  2. Sjud krämen tills den tjocknar. Ta från värmen och klicka i smöret. Rör till en slät kräm och sila genom en finmaskig sil. Häll upp på en väl rengjord burk och låt svalna. Förvara i kylen. Den håller ca 1–2 veckor.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk finrivet apelsinskal
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 75 g smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer