Kyckling med groddsallad och jordnötssås

13
0
Kyckling med groddsallad och jordnötssås

Detta asiatisk-inspirerade recept får kycklingfiléerna att komma till sin rätt med jordnötssås och ris. En krispig bönsallad gjord på selleri, böngroddar och rödlök passar utmärkt till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018

Kyckling med groddsallad och jordnötssås

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar

Jordnötssås

1/2 rödlök
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 tsk curry
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
2 msk japansk soja
1 dl jordnötter
4 port ris eller annat gryn

Sallad

1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
180 g böngroddar
1/2 rödlök

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Marinera groddarna i soja och olja, gärna sesamolja.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3261 KJ / 780 kCal
Fett 39 g
Salt 3.97 g
Kolhydrater 57 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden