Kyckling med groddsallad och jordnötssås
Detta asiatisk-inspirerade recept får kycklingfiléerna att komma till sin rätt med jordnötssås och ris. En krispig bönsallad gjord på selleri, böngroddar och rödlök passar utmärkt till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
Jordnötssås
1/2 rödlök
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 tsk curry
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
2 msk japansk soja
1 dl jordnötter
4 port ris eller annat gryn
Sallad
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
180 g böngroddar
1/2 rödlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3261 KJ / 780 kCal
Fett39 g
Salt3.97 g
Kolhydrater57 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer