Kyckling med groddsallad och jordnötssås

13
0
Kyckling med groddsallad och jordnötssås

Detta asiatisk-inspirerade recept får kycklingfiléerna att komma till sin rätt med jordnötssås och ris. En krispig bönsallad gjord på selleri, böngroddar och rödlök passar utmärkt till.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018

Kyckling med groddsallad och jordnötssås

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4
kycklingfiléer
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Jordnötssås

1/2
rödlök
1 msk
riven färsk ingefära
1
vitlöksklyfta
1 tsk
olja
2 tsk
curry
400 ml
kokosmjölk
1 tsk
sambal oelek
2 msk
japansk soja
1 dl
jordnötter
4
port ris eller annat gryn

Sallad

1/2
förp stjälkselleri (à 450 g)
180 g
böngroddar
1/2
rödlök

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Marinera groddarna i soja och olja, gärna sesamolja.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3261 KJ / 780 kCal
Fett 39 g
Salt 3.97 g
Kolhydrater 57 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept