Pad thai med kyckling
Pad thai är en klassisk thailändsk nudelrätt som du här serverar med kyckling. Kycklingfiléer, risnudlar, morötter, chilifrukter och böngroddar är några av ingredienserna i denna rätt som sedan smaksätts med bland annat fisksås och lime.
Ingredienser
4 portioner
1 paket risnudlar (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 röda chilifrukter
1 - 2 morot
1/2 påse salladslök
1 burk böngroddar (à ca 400 g)
2 msk asiatisk fisksås
juice av 1 lime
2 msk socker
400 g kycklingfilé
1 msk neutral olja
1/2 tsk salt
2 ägg
Till servering
1/2 - 4/5 dl hackade jordnötter
1 lime i klyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 561 kCal
Fett14 g
Salt2.56 g
Kolhydrater68 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev supergott! Dock hade jag i lite Mrs Chengs soja också, mest för att få lite mer djup och sälta i smaken. Kommer att göra detta igen, helt klart!
Birgitta
2023-12-02Siranee: Fast det står ju koka VATTNET, inte nudlarna som läggs i sen.
Sandra
2021-11-27Ser ut som världens sämsta padthai genom färgen. Och varför börjar de flesta recept jag ser med att KOKA nudlar? Nudlar skall wokas och bör blötläggas först, inte koka..
Siranee
2020-02-04