Pad thai med kyckling

57
6
Pad thai med kyckling

Pad thai är en klassisk thailändsk nudelrätt som du här serverar med kyckling. Kycklingfiléer, risnudlar, morötter, chilifrukter och böngroddar är några av ingredienserna i denna rätt som sedan smaksätts med bland annat fisksås och lime.

Pad thai med kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 paket risnudlar (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 röda chilifrukter
1 - 2 morot
1/2 påse salladslök
1 burk böngroddar (à ca 400 g)
2 msk asiatisk fisksås
juice av 1 lime
2 msk socker
400 g kycklingfilé
1 msk neutral olja
1/2 tsk salt
2 ägg

Till servering

1/2 - 4/5 dl hackade jordnötter
1 lime i klyftor

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Sandra

2021-11-27

Siranee: Fast det står ju koka VATTNET, inte nudlarna som läggs i sen.

Siranee

2020-02-04

Ser ut som världens sämsta padthai genom färgen. Och varför börjar de flesta recept jag ser med att KOKA nudlar? Nudlar skall wokas och bör blötläggas först, inte koka..

Tobias

2016-09-13

Saknas definitivt ostronsås, lägg till generöst med det så smakar det bra.

Näringsvärde per portion

Energi 2325 KJ / 561 kCal
Fett 14 g
Salt 2.56 g
Kolhydrater 68 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Pad thai
Pad Thai med räkor
Kyckling pad thai
Pad thai med räkor
Thailändska nudlar
Phad thai med räkor