Kyckling i jordnötssås med groddar
En klassiker i det asiatiska köket. Jordnötssåsen gör du snabbt och enkelt med få ingredienser som mot slutet mixas. Kocktips: blir den för tjock, tillsätt lite vatten till önskad konsistens.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021
Ingredienser
4 portioner
Jordnötssås
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk olja
2 tsk curry
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
2 msk japansk soja
1 tsk strösocker
2 dl salta jordnötter
4 port ris eller annat gryn
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olja
Grönsaker
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3808 KJ / 910 kCal
Fett47.4 g
Salt2.1 g
Kolhydrater63.2 g
Protein54.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Höjdpunkten på denna rätt var den goda salladen!Och jag spar receptet p.g.a. det. Jag marinerade mina groddar.
Elin
2024-09-20Det var jättegott och enkelt! Såsen var bäst men man vill har mer ! Kan rekommendera den som en god middag.
Helen
2020-04-29Blev riktigt bra. Kombinationen av stjälkselleri och böngroddarna var överraskande bra ihop
Elisabeth
2019-02-07