Kyckling pad thai
Pad thai är en älskad klassiker från thairestaurangen, fylld av härliga smaker! Sötma, hetta, syrlighet och sälta i perfekt balans. Laga pad thai hemma med nudlar, kyckling, purjolök, böngroddar, morot och vitkål.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
4 portioner
Nudlar
180 g risnudlar
2 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
100 g purjolök
100 g morot
100 g vitkål
350 g kycklingfiléer
1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk konc kycklingfond
3/4 dl ostronsås
2 msk kinesisk soja
1 msk asiatisk fisksås
2 msk strösocker
4 msk neutral olja
2 stora ägg
2 dl krossade osaltade jordnötter
150 g färska böngroddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3337 KJ / 797 kCal
Fett42 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett måste till denna rätt är lime, lägg i böngroddarna tillsammans med nudlarna. Skippade vitkålen o hade i färska champinjoner istället. Istället för ättika använda jag risvinäger.
Carina
2024-01-16Supergott
Izabela
2023-10-07Så gott!
Susanne
2023-09-08