Kyckling pad thai

34
7 Klimatsmart
Kyckling pad thai

Pad thai är en älskad klassiker från thairestaurangen, fylld av härliga smaker! Sötma, hetta, syrlighet och sälta i perfekt balans. Laga pad thai hemma med nudlar, kyckling, purjolök, böngroddar, morot och vitkål.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Kyckling pad thai

Ingredienser

4 portioner

Nudlar

180 g
risnudlar
2 msk
neutral olja
2
vitlöksklyftor
100 g
purjolök
100 g
morot
100 g
vitkål
350 g
kycklingfiléer
1 msk
ättiksprit (12 %)
2 msk
konc kycklingfond
1 1/2 dl
ostronsås
2 msk
kinesisk soja
1 msk
asiatisk fisksås
2 msk
strösocker
4 msk
neutral olja
2
stora ägg
2 dl
krossade osaltade jordnötter
150 g
färska böngroddar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Byt ut kyckling mot tofu.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Hanna

1/5/2021

Supergott och enkelt att göra!

Åsa

12/10/2020

Jag la i hackad färsk ingefära också för jag gillar det. 👍

Nathalie

12/2/2020

Jag tyckte att det var sjukt gott!! En grej jag gjorde utanför receptet var att jag strimlade och la ner kycklingen i oystersås ett par timmar innan tillagningen, blev mycket saftigt :)

Näringsvärde per portion

Energi 3398 KJ / 812 kCal
Fett 42 g
Salt 6 g
Kolhydrater 63 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept