Kyckling pad thai

61
14
Kyckling pad thai

Pad thai är en älskad klassiker från thairestaurangen, fylld av härliga smaker! Sötma, hetta, syrlighet och sälta i perfekt balans. Laga pad thai hemma med nudlar, kyckling, purjolök, böngroddar, morot och vitkål.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Kyckling pad thai

Ingredienser

4 portioner

Nudlar

180 g
risnudlar
2 msk
neutral olja
2
vitlöksklyftor
100 g
purjolök
100 g
morot
100 g
vitkål
350 g
kycklingfiléer
1 msk
ättiksprit (12 %)
2 msk
konc kycklingfond
1 1/2 dl
ostronsås
2 msk
kinesisk soja
1 msk
asiatisk fisksås
2 msk
strösocker
4 msk
neutral olja
2
stora ägg
2 dl
krossade osaltade jordnötter
150 g
färska böngroddar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Tips

Byt ut kyckling mot tofu.

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Anna

2021-05-31

Jättegod rätt! Kanske inte riktigt pad thai som jag tänker mig. I min värld ska pad thai vara lite mildare. Men väldigt god wok-rätt anyhow.

Sara

2021-05-13

Har gjort denna rätt förut, men ikväll ersatte jag fonden med tacosås, hade hoisinsås istället för ostronsås, skippade vitkålen och tillsatte lite lemongrass krydda. Blev GALET gott, alla i familjen åt som sjutton, blev en väldigt söt god smak på det 👍

Jonas

2021-05-10

Jättegod pad thai, flyttade mig tillbaka till thailand👌

Näringsvärde per portion

Energi 3398 KJ / 812 kCal
Fett 42 g
Salt 6 g
Kolhydrater 63 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept